Vino

Prirodno pjenušavo bijelo vino iz regije Bregovita Hrvatska – Plešivica, kontroliranog podrijetla punjeno u boce od 0,75 L s plutenim čepom, alkohol 12,3 vol%, brut, berba 2011.

Klasična metoda (champagne – metoda vrenja u bocama)

Sorta

Chardonnay, pinot bijeli, rajnski rizling

Vinifikacija i dozrijevanje

Poy premium proizveden je klasičnom metodom, metodom vrenja u boci, tzv. champagne metoda. Nakon toga punjen u boce od 0,75 L s plutenim čepom, nakon punjenja 12 mjeseci odležao u boci.

Čuvanje

Konzumirati odmah ili čuvati u suhom i hladnom prostoru do dvije godine.

Bilješke s kušanja

Pjenušac Poy žućkaste je boje sa zelenkastim odsjajem. Punog je i kompleksnog okusa, voćnih aroma na breskvu i krušku.

Nagrade

Priznanje – London, Decanter 2011 – Pjenušac Poy

Preporuka

Poslužuje se kao aperitiv, uz kamenice, bijelu kuhanu ribu i ribu u umaku te uz bijelo meso.

Temperatura posluživanja: 10 °C

Analitički podaci

Alkohol 12,3 % vol., rez. šećer 5,4 g/L, uk. kiseline 4,6 g/L, uk. ekstrakt 20,4 g/L

Share