Vino

Prirodno pjenušavo bijelo vino iz regije Bregovita Hrvatska – Plešivica, kontroliranog podrijetla punjeno u boce od 0,75 L s plutenim čepom, alkohol 12,2 vol%, brut, berba 2011.

Charmat tehnologija (metoda vrenja u tankovima)

Sorta

Purtugizec

Vinifikacija i dozrijevanje

Poy rose proizveden je metodom vrenja u tankovima, tzv. charmat metoda. Odležao je četiri mjeseca u tankovima nakon fermentacije. Nakon toga punjen u boce od 0,75 L s plutenim čepom.

Čuvanje

Konzumirati odmah ili čuvati u suhom i hladnom prostoru do dvije godine.

Bilješke s kušanja

Svijetlo ružičaste je boje, voćne arome na marelicu, kupinu i ribiz. Harmoničnog je i svježeg okusa, idealno za ljetno osvježenje.

Preporuka

Poslužuje se s desertima i sladoledima te uz voće, posebno jagode.

Temperatura posluživanja: 10°C

Analitički podaci

Alkohol 12,2 % vol., rez. šećer 11,4 g/L, uk. kiseline 4,8 g/L, uk. ekstrakt 34,5 g/L

Share